Andorra Bretanya TelevisióCat Bretanya TV

Andorra | Aqui Ràdio Andorra

Principat d’Andorra / Encamp. Ràdio Andorra va ser fundada l’any 1939 per l’empresari francès Jacques Trémoulet i l’enginyer espanyol Emili Casanova. La seva antena estava situada a la muntanya de Casamanya, a prop d’Andorra la Vella, i tenia una potència de transmissió de 10 quilowatts, la qual cosa la va convertir en una de les estacions més potents d’Europa.

Amb el temps, Ràdio Andorra es va convertir en una veu de referència per als catalans, ja que a través de les seves emissions es podia escoltar música en català i també notícies i programes en aquesta llengua. La seva popularitat va créixer fins al punt que es va convertir en una de les emissores de ràdio més escoltades del sud d’Europa.

Es recorda Ràdio Andorra com una de les veus més emblemàtiques de la ràdio a Europa. Els seus programes en català van contribuir a difondre la llengua i la cultura catalanes, i la seva programació diversa va ser un exemple per a moltes altres emissores de ràdio. En resum, Ràdio Andorra va ser una de les estacions de ràdio més importants de la història d’Andorra i de Catalunya. La seva programació diversa i la seva aposta per la llengua i la cultura catalanes la van convertir en un referent per als catalans durant dècades. Avui, encara se la recorda amb admiració i respecte per la seva contribució a la cultura catalana.

vidéo HD ©Cat Bretanya TV – 14 de maig de 2023